Factuur met een online betaalverzoek

Digitaal een factuur sturen naar de klant is geen online betaalverzoek. Een betaallink in een factuur is dat wel! Bij LogicTrade is het mogelijk om een online betaalverzoek toe te voegen aan uw factuur. Deze mogelijkheid heeft voor u veel voordelen ten opzichte van de eerst genoemde betaalmogelijkheid. In dit artikel leggen wij u kort uit waarom. 

Hoe werkt een online betaalverzoek

Een online betaalverzoek is een link naar een webpagina. Deze link wordt op maat gemaakt op basis van de door u opgegeven gegevens (prijs, eigen IBAN-nummer, betalingskenmerk, e.a.). Deze link wordt toegevoegd aan de factuur die u aan de klant stuurt. Als de klant op deze link klikt wordt de klant doorgestuurd naar de betalingsomgeving. Alle door u al ingevulde gegevens worden daar getoond en de klant hoeft enkel te kiezen via welke betaalwijze (ideal, creditcard, e.a.) hij wil betalen en binnen een mum van tijd is uw factuur betaald.

Veel voordelen

Zo eenvoudig als hierboven geschetst is het echt! Het is dus ook logisch dat dit voor u veel voordelen oplevert. Een paar voordelen op een rij:

  • Eenvoudig: De klant krijgt alles op een presenteerblaadje aangeleverd. U kunt het zien als een verlengstuk van uw service aan de klant. U zet alles in gereedheid, zodat de klant enkel hoeft te accorderen.
  • Foutloos: De betaallink wordt gemaakt op basis van de door u ingegeven data. De klant heeft dus niet de kans om een cijfer of letter verkeerd te typen bij één van de gevraagde waardes. Altijd het juiste factuurnummer en bijbehorend bedrag betaald!
  • Snelheid: Een mens is van nature geneigd om sneller te handelen als hij alle voorwaarden die nodig zijn op een presenteerblaadje krijgt, dit blijkt uit onderzoek (https://mkbbelangen.nl/algemeen/onderzoek-facturen-met-ideal-link-6x-sneller-betaald/). Bij en betaallink hoeft de klant zelf geen waarden in te vullen en enkel te controleren of het klopt wat hij ziet staan. Het bevestigen (en dus betalen) gebeurd dan veel sneller.
  • Op ieder device: Veel mensen lezen hun email op diverse apparaten: telefoon, tablet of pc. Vanaf ieder device is het mogelijk om de betaling te doen.
  • Verbeterde cashflow: De bovenstaande voordelen hebben natuurlijk invloed op de cashflow. Hoe eerder uw klant betaalt, hoe beter dit is voor uw cashflow.

Veiligheid

Iets wat betrouwbaar oogt aanklikken en vervolgens binnen een paar klikken duizenden euro’s kwijtraken aan oplichters, de angst van veel consumenten. Hoe kan u de klant ervan verzekeren dat uw online betaalverzoek wel een veilige link is?

U kunt in de email die u als begeleidend schrijven bij de factuur stuurt een korte tekst toevoegen. In deze tekst legt u aan de klant uit hoe zij kunnen zien dat de link die u stuurt veilig is.

Een voorbeeld kan zijn:
Al onze transacties worden uitgevoerd binnen een veilige digitale omgeving. Door het toevoegen van een SSL certificaat kunnen wij dit garanderen. Wanneer u de link aanklikt ziet u links in de adresbalk een slotje staan, dit betekent dat de transactie via een veilige verbinding plaatsvindt. Ziet u dit slotje niet staan, dan raden wij u aan om niet te betalen en telefonisch contact met ons te zoeken.

Kortom, het toevoegen van een online betaalverzoek aan uw factuur levert alleen maar voordelen op. Als klant van LogicTrade vindt u alle informatie over deze dienst in onze kennisbank.

Geen klant van LogicTrade, maar wel benieuwd? Mail ons voor meer informatie over onze software en bijbehorende diensten.

We make it easy!

ipad-bank.jpg

Terug
LogicTrade
Bezoek: Weth. Buitenhuisstraat 2B
7951 SM Staphorst
Nederland
Bel: 088 - 240 01 80
Mail: info@logictrade.nl
Volg ons:
  • Enorme tijdswinst
  • Minimale foutmarge
  • 100% papierloos
  • Hogere verkoopomzet
download teamviewer facebook linkedin twitter