Uw sales eenvoudig naar een hoger niveau tillen

Meubel+ is een platform voor de woonbranche, gericht op professionals die actief zijn in alle deelbranches op het gebied van wonen en projecten. Zij vroegen ons naar de ervaringen en kansen van verkopen d.m.v. product configuraties. Daar wisten wij wel iets over te vertellen! Lees hier het artikel.

Wilt u de klant nog meer betrokkenheid laten ervaren bij hun aankoop? Door het gebruik van een Product Configurator als salestool realiseert u dit eenvoudig. Het levert niet alleen de klant voordelen op, maar u als verkoper evengoed.

De klant van tegenwoordig oriënteert zich online op platforms als Pinterest, Instagram en wellicht uw eigen website. Met deze visualisaties in gedachten bezoeken ze de woonwinkel om de producten zelf te zien en te ervaren.

Naast de productervaring wil de klant geïnformeerd worden over alle mogelijkheden (stofsoorten, kleuren, type poten, maten, etc.). Al deze keuzes kunnen als (te) veel informatie in één keer worden ervaren. De mogelijkheden (incl. verkoopprijs) verwerken in een productconfiguratie, geeft de klant een overzichtelijke weergave van alle keuzes. Niet alleen de keuzes worden overzichtelijk, ook worden keuzes direct toegepast op een productvisualisatie. De klant ziet dus direct hoe het product van hun keuze eruit komt te zien met de bijbehorende prijs.

Het configureren van producten helpt om de aankoopbeslissing te versnellen en te vereenvoudigen. Een product configurator inzetten tijdens uw verkoopgesprek biedt een leidraad voor de klant. De klant ervaart een totale aankoopbeleving en u als verkoper vergeet geen enkele optie of mogelijkheid. Bijkomend voordeel voor u is dat u geen offerte meer hoeft te maken, dit levert u heel veel tijdswinst op. Dus een win-winsituatie voor klant en verkoper.

Daarnaast kan de product configurator ook online in uw webshop worden geplaatst. Verkopen d.m.v. productvisualisatie en zonder verkoopgesprek!

Heeft de aankoop plaatsgevonden, dan begint het bestel- en uitleverproces. Door de aanwezige informatie in de product configurator is het eenvoudig om uw ERP-systeem aan de product configurator te koppelen. Naast het samenstellen van producten wordt ook de rest van het bedrijfsproces dan betrokken: inkoop, verkoop, voorraad, bezorging, service, financiën.

De naam product configurator dekt de lading die de software biedt eigenlijk niet. Mogelijk kent u de term CPQ (Configure, Price, Quote). Dit is de term die tegenwoordig gebruikt wordt voor een uitgebreide product configurator. De letters C en P staan voor de productconfiguraties. De Q vat samen dat er vele extra’s zijn die de software biedt; een aantrekkelijk ogende offerte, handleidingen, tekeningen en productadviezen gekoppeld aan opties, een ingebouwde ‘sleutel’ om persoonlijke kortingen of extraatjes toe te voegen en de koppeling met uw ERP systeem.

Door al deze mogelijkheden zijn er veel meer voordelen dan alleen het perfect configureren en visualiseren van producten. Een korte opsomming:

 • Efficiënte verkoop
 • Minimale foutmarge
 • Meer klantbeleving
 • Geautomatiseerde orderinvoer
 • Meer inzicht in verkoopproces
 • Digitalisering, geen papier meer nodig
 • Hybride vorm van online oriënteren en in de winkel proberen mogelijk

Iedere branche heeft eigen unieke kenmerken en daarom is het raadzaam niet over te gaan tot de aanschaf van de eerste de beste Product Configurator/CPQ software.
LogicTrade is het softwarehuis voor de woonbranche. Met haar kennis over de branche is er al veel gebruiksvriendelijke software voor de woonbranche gerealiseerd. Zij hebben dan ook een Product Configurator gebouwd specifiek voor de woonbranche. Door de kennis van de branche is er een configurator ontstaan die aansluit bij de vraag en waarbij de koppelingen met het ERP systeem eenvoudig te maken zijn. Deze configurator heeft de naam SalesAssist gekregen: de (onmisbare) assistent in uw salesproces! Daarnaast is de Product Configurator ook standalone beschikbaar onder de naam LT Infinity.

Meer informatie: www.logictrade.nl/horizon/salesassist of www.logictrade.nl/infinity

Terug
LogicTrade
Bezoek: Weth. Buitenhuisstraat 2B
7951 SM Staphorst
Nederland
Bel: 088 - 240 01 80
Mail: info@logictrade.nl
Volg ons:
 • Enorme tijdswinst
 • Minimale foutmarge
 • 100% papierloos
 • Hogere verkoopomzet
download teamviewer facebook linkedin twitter