Van kassa naar alles-in-één systeem

Als retailer beschikt u over een kassasysteem (een POS systeem). POS staat voor Point of Sale, de plek waar de betalingen plaatsvinden. U scant en de klant betaalt. Registratie en betaling zijn hier aan elkaar gekoppeld. Bij een uitgebreid POS systeem heeft u ook de beschikking over voorraadbeheer e.d.

Veel ondernemingen maken de overstap van een POS systeem naar een alles-in-één systeem. Bij zo’n systeem is POS een onderdeel. Dit systeem noemen we een ERP systeem, waarbij ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Deze term verwijst naar een systeem waarbij de verschillende bedrijfsprocessen samenkomen op één plek.

Binnen uw business bevinden zich meer processen dan alleen het betalingstraject. Het verwerken van klantgegevens, bestellingen doen bij leveranciers, contactbeheer en de boekhouding zijn een greep uit de procesflows waarmee een ondernemer te maken heeft. Een ERP systeem koppelt al deze processen in één softwarepakket.

pos-vs-erp-new-tekengebied-1.png

Waarom een ERP systeem

Een ERP systeem is zoals gezegd de alles-in-één oplossing. Het ERP systeem voor de woonbranche heeft als doel dat u beter, sneller en efficiënter kunt werken. Alles komt samen in één database, waardoor het verwerken van gegevens een stuk eenvoudiger wordt. Daarnaast biedt het een compleet overzicht. En overzicht hebben in bedrijfsprocessen biedt kansen voor uw bedrijfsvoering. U kunt op basis van deze gegevens strategische en operationele beslissingen nemen.

Voordelen van een ERP systeem

ERP software heeft heel veel voordelen. De 5 grootste voordelen voor u op een rijtje gezet:

  1. Overzicht: Door alle bedrijfsprocessen in één systeem te verwerken, worden bedrijfsprocessen aan elkaar gekoppeld. Dit geeft inzicht en overzicht. Op het dashboard van de ERP software wordt dit eenvoudig zichtbaar gemaakt.
  2. Minimale foutmarge: Er wordt gewerkt vanuit één database, dit betekent dat gegevens maar één keer worden ingevoerd. Door onderlinge koppelingen in het systeem worden gegevens overgenomen. De kans op fouten is hierdoor veel kleiner.
  3. Altijd up-to-date: Dagelijks wordt er gewerkt aan de software door een bekwaam team. Daardoor blijft de software up-to-date.
  4. 100% papierloos: Alle administratieve taken kunt u verwerken in de software. U hoeft geen ordners met diverse administraties bij te houden, alles staat gerangschikt in uw pc.
  5. Tijdswinst: Door alle geautomatiseerde processen worden veel handelingen u letterlijk uit handen genomen.

Kansen die een ERP systeem biedt

Hierboven noemden we de voordelen. Voordelen bieden kansen! Wanneer u uw bedrijfsprocessen optimaal kan organiseren met ERP software, komt er tijd vrij bij u en uw medewerkers. Er kan dan gefocust worden op de commerciële kansen: social mediakanalen beheren, klantbeheer en -behoud generen: offertes nabellen, bellen met de klanten die stalen of boeken hebben meegenomen, en vergeet aftersales en het netwerken niet.
De tijdswinst die het ERP systeem u oplevert is niet alleen een besparing in kosten, maar vooral een kans in sales! Want tijd die u stopt in sales levert u altijd iets op!

Chris Grosser - Logictrade
Opportunities don't happen, you create them.
Chris Grosser

Welk ERP systeem kiezen

Iedere branche heeft eigen branchespecifieke kenmerken. Daarom is het slim om te kiezen voor een ERP systeem dat uw bedrijfsbranche goed kent. Alleen op die manier haalt u alle voordelen uit het systeem.

LogicTrade heeft ERP software onder de naam LT Horizon ontwikkelt. Deze software is speciaal voor de woonbranche: meubel- en beddenspeciaalzaken, DHZ-zaken en woninginrichters. Binnen deze branche bestaat grote diversiteit aan woninginrichters, slaap- en meubelwinkels. Deze winkels zijn zelfstandig en in sommige gevallen lid van een retail service organisatie. Natuurlijk is daar rekening mee gehouden. Door te werken met diverse pakketten neemt u een ERP oplossing af die u ook daadwerkelijk totaal gebruikt. Naast de basispakketten zijn er losse modules beschikbaar om uw bedrijfsproces nog meer te optimaliseren. Zo ontstaat er een ERP systeem op maat.

Probeer nu

Wilt u vrijblijvend kennis maken met de ERP software van LogicTrade, meld u dan aan voor een gratis proefperiode: https://www.logictrade.nl/probeer-nu.

Terug
LogicTrade
Bezoek: Weth. Buitenhuisstraat 2B
7951 SM Staphorst
Nederland
Bel: 088 - 240 01 80
Mail: info@logictrade.nl
Volg ons:
  • Enorme tijdswinst
  • Minimale foutmarge
  • 100% papierloos
  • Hogere verkoopomzet
download teamviewer facebook linkedin twitter