Wist u datjes & handige tips

Als klant van LogicTrade weet u dat er heel veel mogelijk is in de software. Helaas is er door de lockdown waar we gezamenlijk inzitten nu veel minder werk. U heeft al weken geen winkels vol klanten meer en ook is er veel minder salesactiviteit. Dat doet pijn, want u bent ondernemer in de woonbranche omdat u mensen wilt helpen om van hun huis een thuis te maken.

Wat ons positief verrast is het enthousiasme als het gaat om het aanboren van nieuwe salesactiviteiten en het samen met collega’s restylen van de winkels. Niet bij de pakken neerzitten, maar zoeken naar mogelijkheden. De tijd die nu vrijkomt wordt ook gebruikt voor alle activiteiten die eerder niet bovenaan uw prioriteitenlijst voor kwamen.

Aandacht geven aan LogicTrade systeem

Het optimaliseren van uw bedrijfsproces is iets wat altijd belangrijk is, maar ook niet altijd prioriteit heeft omdat ‘het gewone werk’ wacht. Misschien is deze lockdown ook het juiste moment om even aandacht te geven aan het softwaresysteem. Hierdoor kunt u nog efficiënter werken met LogicTrade en dat levert u tijdwinst op. De tijd die hierdoor vrijkomt zal vast na de lockdown heel hard nodig zijn op de winkelvloer.

Wist u dat....

LogicTrade is ontwikkelt om u overzicht en gemak te bieden. U zult vast heel veel al kennen en gebruiken in het systeem, maar niet iedereen kan altijd alles weten. Daarom een paar wist u datjes:

  1. Kent u het bestaan en de werking van het pakketjes-icoon? Op uw overzichtspagina van verkooporders staan aan het eind van de regel enkele iconen. Het eerste icoon is een pakket, als u daarop klikt kunt u de allocatie en de inkooporder die aan de verkooporder gekoppeld zijn zien. Super handig om in één oogopslag inzicht te krijgen in een betreffende verkooporder. Let op! Het icoontje moet wel groen of oranje van kleur zijn, een rood icoon bezit namelijk nog geen inkooporder of allocatie.
  2. Wat is er gebeurd met uw gemaakte offerte? Dat ziet u heel eenvoudig wanneer u met uw muis naar de offerteregel in het overzicht gaat. Als u achteraan de regel staat, maar de offerte niet aanklikt verschijnt er een tooltip in beeld. Hierin staat vermeld welke order gemaakt is n.a.v. de offerte.
  3. Wanneer u in het overzicht van verkooporders aan het begin van de regel op het ordernummer gaat staan verschijnt er ook een tooltip. In deze tooltip krijgt u binnen een fractie van een seconde een overzicht van alle artikelen die in de verkooporder staan.

pakket-tekengebied-1.png
tooltip2-tekengebied-2.jpg
tooltip1-tekengebied-2.jpg

Tips

Naast de wist je datjes willen wij u ook aanraden om met een kop koffie of thee even kritisch te kijken naar de volgende tips. Dit kost misschien wel even een uurtje tijd, maar u krijgt er zoveel voor terug!

  1. Onderzoek de mogelijkheden van het nieuwe dashboard. In dit artikel benoemen wij de voordelen en verwijzen wij naar de release note waar u tips krijgt over het inrichten en gebruiken van het dashboard.
  2. Is u artikeldata in LogicTrade helemaal compleet? Er zijn twee manieren waarop u de artikeldata kunt aanvullen. Allereerst kunt u configuratiestappen toevoegen aan de huidige selectie. In onze instructiefilm ‘Configuratiestappen aanmaken’ die u vindt in de kennisbank, wordt deze mogelijkheid stap voor stap uitgelegd. De tweede optie is door het importeren van een CSV-bestand in LogicTrade. Uw leverancier kan u een CSV-bestand aanleveren met de data die nog ontbreekt, deze importeert u zelf eenvoudig in LogicTrade.

Wij hopen dat bovenstaande weetjes en tips mogen bijdragen aan nog meer werkplezier met het softwaresysteem van LogicTrade. Mocht u nog vragen hebben, dan weet u ons te vinden!

Sterkte in deze onzekere tijd, wij denken aan jullie en hopen dat we samen snel weer terug kunnen naar 'het oude normaal'.

Terug
LogicTrade
Bezoek: Weth. Buitenhuisstraat 2B
7951 SM Staphorst
Nederland
Bel: 088 - 240 01 80
Mail: info@logictrade.nl
Volg ons:
  • Enorme tijdswinst
  • Minimale foutmarge
  • 100% papierloos
  • Hogere verkoopomzet
download teamviewer facebook linkedin twitter