Nijhof Baarn

Het is inmiddels een jaar geleden dat het ‘project Nijhof Baarn’ begon. Nijhof Baarn, gelegen in Het Gooi, is een bouw- en woonwarenhuis en een begrip in Midden Nederland. Na een zorgvuldig selectieproces heeft Nijhof Baarn gekozen voor LogicTrade als totaaloplossing.
Nijhof Baarn Case

Koppelingen
Voor de afdeling financiën van Nijhof Baarn is er gekozen voor een uitgebreide koppeling met AFAS. Daarnaast zijn er nog specifieke koppelingen met bijv. de configurator van een gordijnenleverancier uit Genemuiden, softwarespecialisten uit Leusden etc. Dit alles om Nijhof Baarn zo optimaal mogelijk met LogicTrade te kunnen laten werken.

Maatwerkoplossingen
Naast de standaardopties van het softwarepakket zijn er ook enkele maatwerkoplossingen ontwikkeld voor Nijhof Baarn. Bijvoorbeeld de projectmodule. Een voorbeeld van deze projectmodule is een klant die een complete inrichting voor zijn/haar huis wil kopen bij Nijhof Baarn. In het LogicTrade systeem heeft deze klant daarbij een eigen bestand, ofwel ‘project’, waarin alle beslissingen worden bijgehouden. Hierbij wordt rekening gehouden met het feit dat de klant bij verschillende afdelingen binnen Nijhof Baarn aankopen doet, gebruik maakt van acties etc. Daarnaast is de PDA, ofwel Store Assist, op maat ingericht voor Nijhof Baarn waarbij volledig rekening is gehouden met de gebruikers binnen Nijhof Baarn.

Testen
Iedere implementatie is van tevoren zorgvuldig meerdere keren getest. In eerste instantie door de software ontwikkelaar zelf, vervolgens door de projectleider van LogicTrade, daarna door Nijhof Baarn zelf. Wanneer al deze tests succesvol zijn afgerond wordt het online gezet. Door de gefaseerde livegang kunnen eindgebruikers rustig aan het systeem wennen. Daarnaast zorgt deze gefaseerde livegang er voor dat eventuele strubbelingen snel opgelost kunnen worden zonder dat een grote groep gebruikers er last van heeft.

Verticale implementatie
LogicTrade heeft bij het project Nijhof Baarn gekozen voor verticale implementatie. Dit betekent dat de implementatie per winkelafdeling heeft plaatsgevonden en niet per office (inkoop, verkoop etc.), wat ook een optie was. Bij de implementatie hebben er meerdere trainingen plaatsgevonden voor kassa personeel. Hierbij trainde LogicTrade een select aantal key-users van Nijhof Baarn, welke op hun beurt de rest van het personeel traint.