Configurator

Uniek aan het Product Data Management (PDM) van LogicTrade is de product configurator waarmee u elk leverbaar product in elke uitvoering kunt vastleggen. Per uitvoering in de configurator kunnen er ook afbeeldingen worden vastgelegd en opgeroepen worden. Per configuratie is de prijs en voorraad direct zichtbaar. Dit zorgt er voor dat de product configurator een perfecte tool is voor de verkoop van uw producten. Met de product configurator kunnen uw verkopers tijdens de verkoop de juiste uitvoering selecteren. En op uw webshop kunnen uw klanten zelf precies kiezen welke uitvoering ze van uw producten willen hebben. Daarbij zien ze op de configurator direct de juiste afbeelding van de gekozen uitvoering, de voorraad van de configuratie en ook de correcte prijs. De product configurator is overal te gebruiken. Dus niet alleen bij de webshop, maar bijvoorbeeld ook bij de kassa en orderinvoer.

Voorbeeld
Als voorbeeld van een product configuratie nemen we een bank op een webshop. De klant wordt hierbij stap voor stap door de product configurator heengeleid, waardoor hij als eerste de vraag krijgt: “Welke uitvoering wilt u?” Als antwoorden kan hij kiezen uit: 1-zits, 2-zits, 2,5-zits en 3 zits. Daarna vraag de product configurator welke stof- of leersoort hij wil. Ook hier kan hij weer kiezen uit een aantal antwoorden. Uiteindelijk heeft de klant helemaal zelf het gewenste product samengesteld naar eigen wensen, aan de hand van de product configurator.

Het voordeel hiervan is dat alle vragen en antwoorden voorgedefinieerd zijn door de product configurator, waardoor de foutmarge bij bestellingen enorm daalt. En de klant hoeft niet teruggebeld te worden omdat bijvoorbeeld vergeten is te vragen welke pootjes er onder de bank moeten. De product configurator denkt overal aan. Meerdere succesvolle referenties van ons maken al met veel plezier gebruik van de product configurator.

Voordelen van de product configurator:

  • De juiste prijs bij iedere (3D) product configuratie
  • Product configurator brengt voorraad in beeld bij iedere product configuratie
  • Overal te gebruiken (bijv. orderinvoer, webshop, kassa)
  • Alle mogelijkheden in beeld bij de product configurator