De Groot brengt op locatie offerte uit door gebruik van  product configurator

De Groot brengt op locatie offerte uit
door gebruik van product configurator

De Groot brengt op locatie offerte uit# door gebruik van  product configurator

De Vraag

De Groot wilde graag dat hun accountmanagers samen met de klant eenvoudig machines konden samenstellen d.m.v. een product configurator. Op die manier kan de accountmanager direct een offerte uitbrengen aan de klant. De Groot werkt met Afas Profit als ERP systeem, dus het was belangrijk dat de configuratie-software hiermee gekoppeld kon worden.

De Oplossing

LogicTrade heeft voor De Groot de product configurator ingericht. Naast het configureren van machines had De Groot enkele specifieke wensen. Eén van de wensen was dat ook de uren voor installatie en training berekend kon worden met de configurator. Zo wordt de configurator nog specifieker.
Ook hebben wij de koppeling met het ERP systeem Afas Profit gerealiseerd.
Het personeel van De Groot heeft training gevolgd, zodat zij configuraties kunnen bouwen met de product configurator. Intern is er bij De Groot heel hard gewerkt om al hun machines in de product configurator te plaatsen.

Het Eindresultaat

De accountmanagers van De Groot kunnen nu op locatie met de SalesAssist direct complete offertes uitbrengen aan de klant. Deze offertes worden niet alleen opgesteld, ook zijn ze direct verwerkt in het ERP systeem en wordt de offerte per mail naar de klant toegestuurd. Hiermee is het traject van offreren een stuk efficiënter geworden.

Martijn de Groot
Algemeen directeur

De bewerker van hout, kunststof en composieten gaat bij De Groot Bewerkingsmachines altijd een vooruitstrevende oplossing vinden om zijn productie te optimaliseren. Of het nu gaat om topkwaliteit machines, service, procesoptimalisatie of automatisering. Wij staan elke dag weer klaar om onze klanten te helpen met meer dan 100 enthousiaste collega’s.

LogicTrade
Bezoek: Weth. Buitenhuisstraat 2B
7951 SM Staphorst
Nederland
Bel: 088 - 240 01 80
Mail: info@logictrade.nl
Volg ons:
  • Enorme tijdswinst
  • Minimale foutmarge
  • 100% papierloos
  • Hogere verkoopomzet
download teamviewer facebook linkedin twitter