Support Altijd antwoord op uw vraag

Vind zelf uw weg door LogicTrade met behulp van onze Kennisbank en de instructievideo’s. Lees iedere week de Release Notes die in de software aangeboden wordt om te zien wat er gewijzigd is. Komt u er zelf niet uit, neem dan contact op met onze helpdesk. Dit kan op de volgende manieren:

  • Ticket indienen via Help Center in de LogicTrade omgeving
  • Bellen met de Helpdesk op 088 - 2400190 (maandag t/m vrijdag bereikbaar van 7.30 - 18.00 uur)
LogicTrade support LogicTrade support

FAQ

Algemeen (9)
Welke software gebruikt de meubelbranche?

De meest gebruikte software in de meubelbranche is PIM, PDM, CRM en ERP. Wij leggen ze kort uit:
PIM
(product information systeem) - in dit systeem staat alle artikeldata van de producten die een onderneming produceert of verkoopt
PDM
(product data management) - zorgt ervoor dat alle productinformatie bij de juiste persoon, afdeling of bedrijf komt. PDM is geschikt voor productontwikkeling
CRM
( Customer Relationship Management) - helpt bij het beheren van de gegevens van relaties.
ERP
(Entreprice Resource Planning) - alle bedrijfsprocessen komen samen in dit systeem.

LogicTrade levert PIM en ERP software voor de meubelbranche.

Wat is omnichannel?

Verschillende kanalen die goed op elkaar zijn afgestemd. De klant bepaalt dan welk kanaal hij wil gebruiken. In de meubelbranche wordt omnichannel veel ingezet. Bestelzuilen in de winkel, een verkoper met een verkooptablet, webshop, verkoop via social media, en nog vele andere wijzen. Bij al deze tools wordt de data aangevoerd vanuit de artikeldata. In dit artikel leggen we omnichannel uit.

Waar begin ik met het automatiseren van mijn woonwinkel?

Veel ondernemers van een woonwinkel of beddenspeciaalzaak vragen zich af of ze al wel klaar zijn voor automatiseren. Onze ervaring is dat de winkel meestal eerder klaar is voor automatiseren dan wanneer de keuze gemaakt wordt om te automatiseren. Automatiseren is niets meer en minder dan processen digitaliseren door deze te verwerken in software. Hierdoor kan er efficiënter gewerkt kan worden. Dit verlaagt de werkdruk.

Kan de klanttevredenheid verhoogd worden door LogicTrade?

Jazeker. Dit geldt zowel voor LT Horizon en LT Spring. Denk hierbij aan o.a.:

  • Voorraadbeheer (geen nee verkopen)
  • Online facturatie (gemak)
  • Door synchronisatie van gegevens zijn gegevens altijd duidelijk (geen fouten door overtypen)

Naast deze voordelen vanuit de basis is er met de losse modules van LT Horizon heel eenvoudig om de klanttevredenheid te verhogen. 

SalesAssist - De verkoper maakt samen met de klant de verkooporder aan in de LT SalesAssist op een tablet of op een bestelzuil. Het is direct zichtbaar of het artikel op voorraad is of dat het besteld kan worden.

CustomerAssist - In een persoonlijke online omgeving wordt de klant op de hoogte gehouden. De klant kan in het portaal de status van offertes en/of orders bekijken en alle gemaakte afspraken staan in de CustomerAssist vermeldt.

Waarom is LogicTrade de juiste keus om mijn bedrijfsprocessen te optimaliseren?

LogicTrade is dé innovatieve software in de meubelbranche. Alle processen van uw woonwinkel worden geautomatiseerd met LT Horizon. Van het salesproces aan de voorkant, tot de bezorging en de eventuele service & retouren. Door totale focus op de branche (woninginrichters, meubelzaken, beddenzaken en DHZ-zaken) bieden wij een softwarepakket dat echt aansluit op de bedrijfprocessen.

Kan ik een adviesgesprek op locatie krijgen over wat voor mij de beste oplossing is?

Wij gaan graag met u in gesprek. Wij zijn benieuwd hoe uw huidige bedrijfsprocessen zijn geregeld en zullen in gesprek met u bespreken waar LogicTrade voor u een waardevolle in- of aanvulling kan zijn. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Kan ik LogicTrade eerst gratis proberen?

Het is zeker mogelijk om vrijblijvend kennis te maken met de software van LogicTrade. Door op de Probeer nu-knop te drukken op onze site kunt u hiervoor een aanvraag indienen.

Zijn koppelingen met andere systemen mogelijk?

Jazeker! Onze kracht zijn vooral de artikel configuratoren, die andere ERP systemen niet hebben. Als u naar volle tevredenheid werkt met een ERP-systeem kunnen we deze ERP-software koppelen aan de LogicTrade omgeving. Wij deden dit o.a. al voor Prominent.

Is LogicTrade beveiligd tegen hacken en virussen?

Ja. LogicTrade garandeert dat u werkt in een beveiligde omgeving en dat alle verbindingen beveiligd zijn.

LT Horizon (10)
Heeft LogicTrade een eigen helpdesk/supportteam?

Ja. Ons supportteam is dagelijks bereikbaar tussen 7.30 en 18.00 uur. Via uw LogicTrade omgeving kunt u een ticket indienen of u kunt het supportteam bellen op 088 – 2400 190.
Naast deze contactmogelijkheden heeft LogicTrade een eigen kennisbank. Hier vindt u instructievideo’s, inhoudelijke artikelen en wordt er tweewekelijks via Release Notes vermeld wat er nieuw is.

Als ik een vraag heb waar ik direct antwoord op moet hebben, hoe contact ik jullie?

Bel dan met de supportafdeling  088 - 2400190

Wat gebeurt er met mijn bestaande gegevens?

LogicTrade kan uw huidige gegevens overzetten naar uw LogicTrade omgeving. Er gaan dus geen gegevens verloren.

Hoe ziet de implementatie van LogicTrade eruit?

U krijgt een eigen consultant toegewezen. We starten met een intake waarin u kennismaakt met deze consultant. De consultant begeleidt u tijdens de gehele implementatie: door het systeem compleet naar uw wensen in te richten tot het ontdekken van de ideale workflow en het geven van training. Door nauw samen te werken en één aanspreekpunt te hebben kunt u overstappen zonder zorgen.

Is de LogicTrade omgeving een statische omgeving?

Nee. LogicTrade heeft een sterke vaste basis, waarbinnen veel gepersonaliseerd kan worden. Uw wensen worden binnen de software zo ingesteld dat het uw eigen ideale werkomgeving wordt.

Mijn bedrijf groeit, groeit LogicTrade mee?

LogicTrade is geschikt voor iedere ondernemer in de meubelbranche. Wij bieden pakketten aan voor de eenmanszaak tot de woonformulewinkels met diverse filialen.

Voor hoelang sluit ik een abonnement af bij LogicTrade?

LogicTrade werkt met maandabonnementen. U kunt maandelijks opzeggen.

Zijn er opstartkosten?

Ja. Wij hanteren vaste setupkosten voor het implementeren voor de pakketten Light, Small, Medium en Large. De tarieven voor de implementatie zijn per pakket en locatie (online of op locatie) vastgesteld. Voor het Enterprise pakket maken we een offerte op basis van uw wensen.

Ik heb een CRM systeem, heeft een een ERP systeem wel meerwaarde?

Jazeker. CRM kan een onderdeel zijn van het ERP systeem. In een ERP systeem komen alle bedrijfsprocessen samen, CRM is daar een onderdeel van. In CRM staat met name alle gegevens over de bedrijfscontacten om goed klantbeheer toe te passen. ERP gaat verder, hierin worden ook alle andere processen (ordermanagement en financiële administratie) verwerkt.

Wat voor soort software is ERP?

ERP is bedrijfssoftware. In deze software komen verschillende bedrijfsprocessen samen. Door deze samen te brengen wordt het verwerken van gegevens een stuk eenvoudiger.
In dit artikel leggen we het verschil uit tussen een kassasysteem en een ERP systeem.

LT Spring (2)
Wat is PIM software?

PIM staat voor "Product Information Management". Met LT Spring beheert u op één plek uw artikeldata en verspreidt u deze automatisch. In de meubelbranche is veel artikeldata (denk aan formaten, kleuren, merk, materiaal, foto's, e.d.). In LT Spring kan al deze data verwerkt worden. 

Waarom een PIM systeem?

Als je veel artikelen verkoopt is een PIM systeem zeker aan te raden. Alle artikeldata komt samen in één centrale bron en zo wordt altijd dezelfde artikelinformatie verspreid. Bovendien vertaalt LT Spring de productdata uit het ERP software naar consumentgedreven productdata, oftewel het PIM-systeem.

LogicTrade
Bezoek: Weth. Buitenhuisstraat 2B
7951 SM Staphorst
Nederland
Bel: 088 - 240 01 80
Mail: info@logictrade.nl
Volg ons:
  • Enorme tijdswinst
  • Minimale foutmarge
  • 100% papierloos
  • Hogere verkoopomzet
download teamviewer facebook linkedin twitter